Verkiezingen ‘Meest vitale werkgever van Limburg’

Bijna is het weer zover. Na een uitermate succesvolle eerste editie in 2022 gaan we dit jaar weer op zoek naar de meest vitale organisatie in Limburg. Ben je je als organisatie bewust van het belang van vitaal werkgeverschap, niet enkel vanuit employeer branding maar juist vanuit visie? Dan is meedoen aan de vitality awards 2023 een uitstekend moment om te zien hoe je organisatie er voor staat!

Mocht de organisatie nog niet zo ver zijn om mee te doen dan is het programma ‘starten met vitaliteit op de werkvloer’ vast iets voor jou.

Vanaf vandaag kunnen deelnemers inschrijven voor de titel “Vitaalste Limburgse Werkgever 2023”. De award, een initiatief van Netwerk Vitaal Limburg (NVL) en Ondernemen in Limburg wordt 28 september 2023 tijdens het vitaliteitsevent, opnieuw uitgereikt aan de werkgever, die investeren in het welbevinden van hun medewerkers om hen extra podium en waardering te geven het meest inbedt in zijn HR-beleid. Inschrijven via de website van NVL www.vitaal-limburg.nl kan vanaf vandaag.

Er zijn twee categorieën, namelijk bedrijven met meer en minder dan 50 medewerkers. Inschrijven is relatief eenvoudig. Wanneer je je opgeeft via de website, krijg je een vragenlijst toegestuurd. Deze wordt aangeboden door OperaSana, bekend van de zogeheten VitoScans, die de mate van vitaliteit vaststellen in een organisatie. De scan brengt zowel de fysieke als de sociale omgeving van een bedrijf in kaart. Een vitale organisatie is een optelsom van de vitaliteit van het individu (de medewerker) én die van de organisatie. “Dit laatste is juist het belangrijkste”, aldus Rene Lipsch, eigenaar OperaSana. Iedere deelnemer die zich inschrijft voor de award ontvangt sowieso een rapport met aanbevelingen. Uit de inschrijvingen worden 3 genomineerden per categorie geselecteerd door een professionele jury. Alle genomineerden krijgen vervolgens de kans om hun vitaal verhaal te vertellen op camera en deze 6 video’s worden gebruikt voor de publieksjury. “Doelstelling hiervan is het verhaal van de bedrijven een podium te geven en andere bedrijven te inspireren.”

De vakjury die alle deelnemers inhoudelijk beoordeelt bestaat dit jaar uit:

🔹 Loek Vaessen | Coördinator Limburg Positief Gezond & juryvoorzitter.
🔹 René Lipsch | Specialisme Health Services en verbonden aan Zuyd Hogeschool.
🔹 Anabel Rodrigo Rama | Manager HR bij LIOF
🔹 Noortje Levels | Business Developer bij VANDAAG B.V.
🔹 Dave Kersemakers | Senior HR Business Partner bij AZL.

Loek Vaessen: “Na een zorgvuldige selectie, zullen wij alle genomineerden bezoeken. Tijdens dit bezoek krijgen we de kans om met HR manager, directie én medewerkers te spreken, die hun beleid en ervaringen verder toelichten. Op basis van een zorgvuldige weging en overleg achteraf, worden hier uiteindelijk de nieuwe Vitaalste Werkgevers van 2023 uitgekozen.”

Over Netwerk Vitaal LimburgNetwerk Vitaal Limburg is de plek voor Limburgse werkgevers en HR managers op gebied van vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Deze stichting is opgericht in 2017 door ondernemende professionals, ieder met zijn eigen expertise op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Samen bieden zij een complete dienstverlening met als doel gelukkige en energieke Limburgse medewerkers die fit for the future zijn. Netwerk Vitaal Limburg wil mensen en bedrijven verbinden op gebied van Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid.

Jullie doen toch zeker ook mee! Inschrijven kan via  www.vitaal-limburg.nl

Scroll naar boven